BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Duyurular
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2023-2024 BAHAR DÖNEMİ ATA KODLU DERSLERİN FİNAL SINAVI USUL VE ESASLARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2023-2024 BAHAR DÖNEMİ

ATA KODLU DERSLERİN FİNAL SINAVI USUL VE ESASLARI

Değerli öğrencilerimiz;

ATA kodlu tüm derslerin 2023-2024 Bahar Dönemi Final Sınavı 28 Mayıs 2024 Salı günü tüm Fakülte ve MYO’larda (Konya, Adana, Kazan ve Anadolu OSB MYO hariç) yüz yüze gerçekleştirilecektir. Buna göre;

1. ATA sınavlarının tamamı Hukuk Fakültesindeki amfilerde ve YÜZ YÜZE yapılacaktır.
  2. Amfilere, Denizbank’ın yanındaki girişten ulaşabilirsiniz.
  3. Sınav oturum saatleri ve derslikleri ile ilgili bilgi, dersin ÖYS şubesinde paylaşılacaktır. Sınav yaklaşırken ayrıca Teams ve SMS yoluyla öğrencilerimize iletilecektir. Listeler ayrıca, sınav gününde, amfilerin kapılarına asılacaktır.
  4. Sınava gireceğiniz dersliği önceden öğrenmeniz, sınav saatinde yaşanabilecek olası kaosu önleyecektir. Lütfen derslik ve saatlerinizi önceden kontrol ediniz. Son güne bırakmayınız.
  5. Final sınavı için, Teams’te yapılan 14 haftalık canlı derslerden ve Atatürk ve Türk Devrim Tarihi isimli ders kitabından sorumlu olduğunuzu unutmayınız.
  6. Sınav test şeklinde yapılacak ve sorular her şubenin öğretim elemanı tarafından hazırlanacaktır. Canlı derslere katılmış olmanız bu açıdan önem arz etmektedir.
  7. Final sınavına 14 haftalık konuların tamamı dâhildir.
  8. Her öğrenci sadece BUOBS’ta kayıtlı olduğu şubenin sınavına girebilir. Farklı oturumlara dâhil olan veya yanlış oturumda sınava giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
  9. Sınavın yapılacağı dersliğe 10 dakika önceden gelmeniz, optik formu doldurmanız açısından faydalı olacaktır. Optik formu doldurmak için yumuşak siyah bir kurşunkalem ve silgiyi, yoklama kâğıdını imzalamak için ise bir tükenmez kalemi yanınızda bulundurmayı unutmayınız.
  10. Sınav salonlarına yerleşmeden önce Başkent Üniversitesi öğrenci kimliğinizin yanınızda olduğundan emin olunuz.
  11. ATA final sınavı 25 (yirmi beş) sorudan ve tek bölümden oluşmaktadır. Her soru 2 (iki) puan değerindedir. Yanlışlar doğruyu götürmemektedir.
  12. Final sınavı 50 (elli) puan üzerinden değerlendirilecek ve 25 (yirmi beş) dakika sürecektir.
  13. Başarılar dileriz.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi