BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 BAHAR DÖNEMİ

ATA KODLU DERSLERİN İŞLENİŞİ HAKKINDA BİLGİ

Değerli öğrencilerimiz;

2023-2024 Bahar Döneminde ATA Kodlu dersler, uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürülecektir. Buna göre;

1. ATA dersleri, Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) olarak adlandırılan, https://oys2.baskent.edu.tr adresi ve MS Teams üzerinden eş zamanlı yürütülmektedir. Bu sistemlere sadece BAŞKENT uzantılı e-posta adreslerinizle girebilirsiniz.
  2. BUOBS’ta dersin ilgili şubesini seçtikten sonra, dersin öğrenme materyallerine ulaşım için, ÖYS’de de AYNI şubeye kayıt olmalısınız. Diğer bir ifadeyle, öğrenci olarak BUOBS’tan hangi şubeye kayıt olduysanız, ÖYS’de de aynı şubeye kayıt olmalısınız. (Örnek: ATA102-1).
  3. ATA Kodlu dersler, ÖYS’de “Ortak Dersler” başlığı altında yer almaktadır.
  4. ATA Kodlu derslerin haftalık canlı dersleri Teams üzerinden verilmektedir.
  5. Canlı dersleri kaçırırsanız, dersin kaydını yine Teams üzerinden izleyebilirsiniz. Ders kayıtları, konuları tekrar etmeniz içindir. Diğer bir ifadeyle, kayıt izlemeniz sizlere devam notu kazandırmayacağı gibi, devam yerine de sayılmaz.
  6. Yönetmelik gereği CANLI DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR. 14 haftanın 5 haftasına katılmayan öğrenci dersten F2 notuyla devamsızlıktan kalacaktır.
  7. Hem ÖYS’ye hem de Teams’e üye olmanız ve bütün bu üyelikleri BAŞKENT uzantılı e-posta adreslerinizle yapmanız gerekmektedir.
  8. Siz öğrencilerimize tanımlanan iki ayrı BAŞKENT uzantılı e-posta adresi bulunmaktadır. Teams üyelikleri için öğrencinumarası@ogr.baskent.edu.tr adresinizi kullanmalısınız. Aksi takdirde derslere erişim sağlamanız mümkün değildir.
  9. Teams ekibine katılmak için (ilgili şubede canlı derse girmek için) gerekli olan ekip adresi ve kodu, ÖYS şubenizde sizlere bildirilecektir.
  10. Her hafta Teams üzerinden yapılan canlı yayına katılmalı, o haftanın konusunu canlı olarak dinlemelisiniz. Canlı yayınlara katılım için ÖYS’de dersin şubesine kayıt olmanız ve Teams üyelik işlemlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir.
  11. Dersin yılsonu not değerlendirmesi; Vize: %40, Final: %50, Devam %10 dağılımındadır.
  12. DERSTEN DEVAMSIZLIKTAN KALMAMAK İÇİN CANLI DERSLERİ TAKİP ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.
  13. Dönem boyunca bir vize sınavı (ara sınav) yapılacaktır. Vizenin ortalamaya etkisi %40’tır. Vizeler yüz yüz yüze ve çoktan seçmeli olarak amfilerde yapılacaktır. Sınav bilgileri (saat, tarih, amfi vb.) Teams ekiplerinde ve ÖYS’de paylaşılmakta ve sizlere SMS yoluyla hatırlatılmaktadır.
  14. Final sınavları akademik takvimde ilan edilen dönem sonu sınavları haftasında yapılacaktır. Finalin ortalamaya etkisi %50’dir. Final sınavıyla ilgili bilgi (saat, tarih, amfi vb.) Teams ekiplerinde ve ÖYS’de paylaşılmakta ve sizlere SMS yoluyla hatırlatılmaktadır.
  15. Sınavlarda; Teams’te yapılan canlı dersler ve Başkent Üniversitesi ATAMER öğretim üyelerince yazılan Atatürk ve Türk Devrim Tarihi adlı ders kitabından sorumlu olduğunuzu unutmayınız. Kitap, kampüste satıldığı gibi ÖYS’de de tam metin/PDF olarak sizlerle paylaşılmıştır.
  16. Dersle ilgili bütün bilgilendirmeler SMS ve Teams üzerinden verilmektedir. Bu sebeple, öğrenci işlerine kayıtlı cep telefonu numaranızın güncel olduğuna ve ÖYS’de ilgili derse ve şubeye kayıt olduğunuza emin olunuz. ÖYS’de, BUOBS’ta kayıtlı olduğunuz ATA şubenize kayıt olmanız, devam/katılım notu için önem arz etmektedir.
  17. Başarılı bir dönem geçirmeniz dileğiyle.

Başkent Üniversitesi

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi